perjantai 23. heinäkuuta 2010

Something to Shop

On ihka uusi ja puoliksi oma pieni putiikki, jonne ilmestyy monenmoista pientä ja hieman suurempaakin ihanaa ompelusta myyntiin.
Putiikki on saanut alkunsa valtavasta ompeluinnostuksesta, värikkäistä kankaista ja suloisista lastenvaatteista, joita syntyy välillä yli oman tarpeenkin.
Putiikkiin ilmestyy aikaajoin ihanuuksia, joita on syntynyt ompelun riemusta, mutta toivomuksia ja tilauksia otetaan myös mieluusti vastaan ja niitä toteutetaan ajan sallimissa rajoissa.
Tervetuloa tutustumaan! Putiikkiin pääset hyppäämään sivun laidassa olevasta kuvakkeesta.
Kurkista puodista ihanan herkullisissa väreissä olevat tuttinauhamme.

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kesäksi ja lämpimille ilmoille piti ehdottomasti tehdä jotain ihanan kesäisen värikästä ja aurinkoista.
Tämä keltainen työkonekangas oikein huusi t-paidoiksi pääsyään :)
Pojat saivat itse valita mieleisensä resorin värit ja molemmat ottivat suosikkinsa, toinen vihreän ja toinen turkoosin.
Ihanan kesäiset näistä kyllä tulivat. Tykkään paljon!
Kangas on tilattu Ikasyriltä ja kaavana Ottobren Parhaat t-paidat.
Ja loppuun vielä ihanan aurinkoinen kuva "murmeleista" :)

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Kauratyyny, koiranpeti ja muita pieniä viemisiä

Sillä on korvat ja neljä jalkaa...
Arvatkaas mikä se on :)

No sehän on hoitava kauratyyny, jonka tarkoitus olisi muistuttaa ulkonäöltään kiinanharjakoiraa :)
Kauratyynyähän voi käyttää sekä-kuuma-että kylmäpakkauksena, riippuen tilanteesta ja tarpeesta.
Kauratyynyn sisällä on kuorimatonta kauraa, jonka lämmönpito-kyky on erittäin hyvä ja sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin.
Tästä tulikin lopulta ihan veikeän näköinen kaveri, joka kyllä hieman muistuttaa koiran lisäksi kettua ;)
Taitaa siis olla, että joululahjoiksi lähipiiri saa sitten hoitavia kauratyyny-Kettu Repolaisia :)

Niin...ja miksi ompelen tällaisilla 30-asteen helteillä "lämpötyynyjä"....
No tämä harjakoira meni lahjaksi ihanalle koiramme kasvattajalle alapuolella olevan koiranpedin kanssa, kun koiramme oli kahden yön hoitoreissulla kasvattajalla meidän risteilymme aikana. Kiitos ihanasta hoitopaikasta!


Tässä lahjaksi mennyt peti meidän hauvelin testaamana...taisi kelvata :) Tiesin, että vaaleanpunainen olisi mieluinen väri ja mielestäni tämä kangas oli valtavan kaunis ja riittävän napakka. Koiran peti on toteutettu samoin, kuin tämä aiemmin ompelemani koiranpeti, jossa päälliset ovat irroitettavia ja pestäviä.

Samalla reissulla vein pilkkuja rakastavalle ystävälleni Helsinkiin pieneksi syntymäpäivä-muistamiseksi kaksi pilkullista pussukkaa.


Ja koska sisareni täyttää myös lähipäivinä vuosia halusin tehdä myös hänelle jotain pientä viemisiksi. Violetin sävyiset pussukat ja nappi-korvikset...toivottavasti ovat mieleiset.
Oikean tyyppisen- ja värisen kankaan löytäminen oli niin hankalaa, sillä mikään hempeä, pastelli, kukka- tai muu vastaava vaihtoehto ei olisi käynyt tai ollut mitenkään meieleinen. Toivottavasti tämä on edes yhtään oikeantyyppinen valinta :)
Nappi-korvakoru-idean sain Hipun blogista, jossa oli todella kivat korvakorut. Toivottavasti nämä ovat nuoren ihmisen mieleen :) Väreiksi valitsi samoja pussukoissa olevia värejä, violettiä ja sitten perus-turvallista mustaa :)

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010



Ompelin tyttöselle tulevaa Ruotsin matkaa varten "matkavaatteiksi" uuden kukallisen tunikan ja samasta kankaasta hellehatun.
Tuskin maltan odottaa, että pääsemme pienelle reissulle ja tapaamaan laivalla olevia muumeja :) Uskon, että tyttönen tykkää paljon.


Tunikan ja hellehatun kukka-kangas on paikallisesta Eurokankaasta. Pallokangas paikkakunnan toisesta ompeluliikkeestä.
Nauttikaamme helteistä ja lämmöstä! Eihän noita hellevaatteitakaan enää sitten syksyn viileämmillä tarkene käyttää ;)

Lämmintä ja aurinkoista kesää!

tiistai 6. heinäkuuta 2010


Tää on se meidän ensimmäinen...


Ja tää se meidän toinen...wc siis :)
Ja arvatkaa mitä uutta ja ihanaa molemmista vessoista löytyy...
Uudet nimikyltit pyyhekoukkujen päältä sekä valkoiset matot.

Me ollaan nimittäin mökkeilty ja nautittu ihanista ilmoista, vedestä, luonnosta ja toisistamme.
Illasta, lasten nukkumaan mentyä, on kuitenkin niin kiva tehdä jotain ihan omaa...
Ja se "oma" oli kivistä tehdyt nimikointikyltit pyyhkeille, sekä pienet matot vessojen lattioille.
Ja voi miten hyvä mieli noista pienistä yksityiskohdista tulikaan...niistä tuli jotenkin niin kivat ja meidän vessoihin sopivat...ja ihana saada jotain "kesäistä" tai "merihenkistä" noiden kivien muodossa talveksikin...

Kivet on mökin rannasta kerättyjä ja lasten kanssa yritettiin löytää mahdollisimman litteitä ja sopivan harmaan värisiä kiviä, ja löydettiinkin...
Tuossa esillä on osa kirjoitetuista kivistä.
Keräsimme kiviä molempiin vessoihin pyyhekoukkujen päälle jokaiselle perheenjäsenelle, käsille ja vieraita varten. Kirjoittelin tekstit ihan vain hopealla tussilla ja laitoin kiven taakse paksun kaksipuolisen teipin.
Matot virkkailin iltaisella mökillä valkoisesta trikookuteesta ja päädyin tekemään yhden suorakaiteen muotoisen maton ja toisen pienemmän, enemmän neliötä muistuttavan maton. Suurempi matto meni suurempaan vessaan ja pienempi pienempään vessaan. Matot ovat sen verran pieniä, että koneessa pesukin on helppoa :)

Sitten haluaisin kiittää teitä kaikkia lukijoita ja kommenttien jättäneitä!
Blogin kirjoittaminen ja näiden "näperrysten" jakaminen ei olisi mitään ilman teitä!
On niin ihana lukea kommenttejanne ja huomata, että täällähän ihan oikeasti käy joku lukemassa :)
Suuri kiitos jokaiselle kommentin ja puumerkkinsä jättäneelle!
Ihanaa lämmintä kesää!

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Koiran peti



Ja se olisi todellakin sitten koiranpeti...uusi sellainen ;)

Mites nämä minun koiralle suuntautuneet ompelukseni ovat näin kummasti lisääntyneet...hmm...
No tämä ompelu on ollut ajatuksissa ja suunnitelmissa jo pitkään, nimittäin uusi pehmeän muhkea koiran donitsipeti riittävän suuressa koossa, joka menisi vielä kokonsa puolesta aikuisenakin :)

Ja vihdoin se on valmiina! :) Jihaa!!! Nyt vosin sanoa, että hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty :) Näin se vain näköjään on.

Aikaisemminhan tein hauvelillemme oman pedin virkaten, joka on tomittanut virkaansa olohuoneessa, kaiken keskipisteessä. Sitten murulta löytyy toinen peti makuuhuoneesta jossa kaveri viettää yönsä (jollei ole minun vieressäni, miehen työvuorojen aikaan) ;) Ja nyt mussukka tarvitsi ehdottomasti omaa petiä ulos terassille, jossa päivää paistatellaan ja nautitaan auringista.
Aiemmin virkkaamani kori-peti siirtyy siis ulos terassille ja tämä muhkeus jää täyttämään olohuoneen pedin paikkaa :)

Pedin mallia mietin hyvin pitkään. Halusin muhkean, kauniin ja helposti puhdistettavan pedin. Tämän vuoksi päädyin ompelemaan pedin reunuksen sisäpuolelle vetoketjun, josta vanu ja pedin täyte olisi mahdollista saada pesun ajaksi pois.

Pedin sisällä on siis pitkä "täytepötkö", jonka ompelin valkoisesta lakanasta ja pallokuitutäytteestä (ettei menisi niin herkästi nuppuiseksi ja paakkuiseksi). Tätähän käytetään myös tyynyissä. Pitkä vetoketju reunuksen siäpuolella helpottaa "pötkön" poistamista pesua varten ja tekee näin pedistä käytännöllisemmän ja helpommin pestävämmän, kuin koko ulkokuoren saa viskata koneeseen. Pedin sisään ompelin myös käytännöllisyyssyistä erillisen tyynyn pohjan päälle, joka myös helpottaa puhtaana pitoa ja pesemistä.
Ja voi mikä ihanaisen muhkea löhösänky tästä tulikaan! Sekä koira että emäntä ovat tyytyväisiä :)Tuossa vielä kuvaa yläkulmasta, josta pedin kokoa on helppo hahmottaa. Luulisi pedin menevän siis myös aikuisena :)

torstai 1. heinäkuuta 2010

Hernepussit


Meidän lähipiirissä on juhlittu synttäreitä ja nimppareita ja lahjuksiksi on tällä kertaa annettu ja viety jotain itsetehtyä kesäisissä väreissä.
Hernepussi-idea on vanha ja hyödyllinen, sillä itsekin muistan lapsuudessani leikkineeni useammankin leikin hernepusseja apuna käyttäen.
Sankarin nimen aplikoiminen pussukoihin on kiva ja persoonallinen idea, jonka bongasin Lapinkan blogista. Aivan mahtava idea!

Yllä olevien hernepussinen kangas on samaa molempien nimien kohdalla, ainoastaan kirjaimen väri on valittu tytölle ja pojalle sopivaksi. Myös hernepussien säilytyspussukoiden kangas on samaa "pallokangasta" eri värissä vain. Tytölle on vaaleanpunaista ja pojalle turkoosipohjaista.
Pallonkankaat on ostettu paikallisesta Eurokankaasta.

Alapuolella olevat hernepussit tuttinauhan kera menivät synttärilahjaksi tuttavamme 1-vuotiaalle pojalle reilu viikko takaperin. Pussukan kangas on pitkään jemmaamaani kukkakangasta, jota rakastan! Vanha kangas, mutta niin kesäisen raikas. Pussukkaan aplikoin mansikan kesän kunniaksi ja ompelin tuttinauhan hernepussisetin kaveriksi ruohonvihreästä kankaasta.




Lisäksi kaapissa odottavat muutamat hernepussit saajaansa :) Kuvat saavat vielä odottaa, etteivät yllätykset paljastu ennen aikojaan ;)