perjantai 17. syyskuuta 2010

Pääsin ompelemaan lahjaa 5-vuotta täyttävälle kummipojalleni. Ajatuksena oli pipo ja housut. Poika on pitkänhuiskea kuten meidänkin pojat, joten käytin mallina meidän keskimmäistä, 6-vuotiasta eskarilaistamme :)
Tiedin, että kummipoikamme äidillä on selkeä ja tarkka maku, joten mitään ihan mahdotonta en uskaltanut alkaa ommella. Ajattelin, että joku selkä malli, joka sopisi kaikenmoisten yläosien kanssa. Ja tällaiset puolikuu-housut ajatuksesta sitten syntyivät.

Itse ihastuin malliin ja selkeyteen siinä määrin, että taidan surauttaa omille pojille samanlaiset!
Olen myös samalla päässyt testaamaan kankaiden laatueroja. Nimittäin alkuperäinen housuihin ostettu palakangas oli TÄYSIN onneton, joka ilmeni kankaan pesun ja rummutuksen jälkeen. Kangas oli läpi kuultavaa, ja musta väri kärsi selvästi. Aivan järkyttävää, harmi, että ostin kangasta muutamien housujen verran. Tämä uusi ostamani kangas onkin sitten huomattavasti laadukkaampaa joustista rullalta ja laatuero on aivan sanoinkuvaamaton! Tämä vain parani pesun ja rummutuksen myötä, jonka tein valkoisten kanttien vuoksi huolellisesti.

Sitten samaan postaukseen lisään myös tämän kesän lopussa ompelemani hupparin esikoisellemme :) Meillähän pelataan jalkapalloa ja seuran verkkapuku on ollut ihan ykkös-suosikki. Hupparin idea syntyi siis juuri jalkapallon pelipaidasta, johon on nyt ripautettu hieman merihenkisyyttä :)
Kaava on muistaakseni uusimmasta Ottobresta ja virallisesti kai "tyttöjen malli", mutta viis siitä sillä hoikkikselle se sattuu loistavasti!


11 kommenttia:

Anu kirjoitti...

tosi hieno setti:)
mistä olet löytänyt tuta pipokangasta?

Sani kirjoitti...

On kyl hienot housut!
Ja paita myös :)

-TIINA- kirjoitti...

Hurmaava, yksinkertaisen tyylikäs setti!!!

lallatilaa kirjoitti...

Huppari on tosi heino, samoin housut! Tykkään kovasti itse värikkäistä kankaista, mutta kyllähän tuo musta-valkoinen yhdistelmäkin miellyttää kovasti silmää ;)

Niina kirjoitti...

ihana setti. nuo taskut on kivat

Mirka kirjoitti...

Nuo puolikuutaskuhousut vaan jaksaa aina miellyttää silmää! On tosi hienot!

Harmi mitä kävi ekan kankaan kanssa :( Tarviitkos muuten perusjoustiksia jne? Miun pitäs tilata, meinasin Kangas-Mallasta tilata, jos haluut kimppaan? Esikoisella nääs loppuu kaik vaatteet kun on kesän aikana kasvanu pituutta.

Tuo takki on tosi hieno kans!

Rva Kepponen kirjoitti...

Hyvännäköiset housut. Meillä esikoinen ei ole halunnut toistaiseksi tuollaisia kanttauksia housuihinsa, mutta nyt just näytin näitä kuvia ja kuulemma kelpaisi :) Eli taskujen reunat oletko tehnyt ne trikoosuikaleesta vai kuinka?

Mari Wee kirjoitti...

Täällä ihastelemme settiä ja kiitämme kummitätiä ihanista, itsetehdyistä lahjoista <3

Anni kirjoitti...

Ihania, huolisin milloin vain meille :) Tuo mustavalkoinen on hyvä yhdistelmä, se tosiaan sopii niin moneen :)

Ihana toi huppari :) Sie se vaan oot toimelias nainen :)

Anna kirjoitti...

Kiitos kauniista kommenteistanne!

Anu, pipokangas on jo kesällä ostettu "ensisilmän rakkautena" paikallisesta kangaskaupasta :)

Mirka, kiitos tarjouksesta, voisin käydä kurkkimassa joustisvalikoimaa :) Ovatko ne olleet mielestäsi laadukkaita?

Rva Kepponen, housut on kantattu trikookantilla, sillä mielestäni siitä tuli siistimpi kokonaisuus, kuin resorilla kantattuna. Ja tämänkin ennätin kokeilemaan :)

-J- Kerrohan murulle paljon terveisiä ja onnentoivotuksia vielä kerran täältä meiltä!

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan mahtavia vaatteita taas! Erityisesti tuohon huppariin ihastuin kovasti!